fbpx
NaslovnicaCrna GoraGazivoda, Vuksanović, Đukanović i Jovović predloženi za članove TS

Gazivoda, Vuksanović, Đukanović i Jovović predloženi za članove TS

Podgorica, (MINA) – Siniša Gazivoda, Miloš Vuksanović, Borivoje Đukanović i Filip Jovović predloženi su danas za članove Tužilačkog savjeta (TS).

Na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, za Gazivodu je glasalo osam članova, a Vuksanović, Đukanović i Jovović dobili su po sedam glasova.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) nijesu učestvovali u glasanju.

Poslanik te stranke Miloš Nikolić na početku sjednice rekao je da zbog odsustva dijaloga opozicije i vlasti, DPS se neće izjašnjavati o utvrđivanju liste kandidata za TS.

„Daje nam za pravo i tvit šefice delegacije Evroske unije Oane Kristine Pope koja je pozvala političke aktere da obezbijede široku podršku za imenovanje nezavisnih i stručnih članova TS. Zbog stopiranja evorpskog puta u glasanju nećemo učestvovati“, kazao je Nikolić.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica je kazao da je i DPS birao bez dijaloga i dogovora, kad su bili većina u parlamentu.

„Ovo nije političko tijelo da bismo postigli politički dogovor. Neću glasati za nekog ko nije politički neutralan. Kad se utvrdi lista uprite prstom u onog ko nije politički neutralan“, rekao je Koprivica.

On je kazao da ni 2014. i 2018. godine pri izboru TS dijaloga nije bilo.

Nikolić je kazao da političkog dogovora nije bilo jer su Demokrate bile u bojkotu prethodnog saziva parlamenta, i da je na deset sjednica prisustvovao samo jedan poslanik iz tadašnje opozicije.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša podsjetio je na Izvještaj Evropske komisije u kom se navodi da je široki politički konsenuzs ključan za formiranje TS.

„Dijaloga nažalost nema, razočaran sam, na ovom primjeru smo trebali da napravimo suštinski iskorak. Zato se neću se izjašnjavati jer za šest mjeseci nismo sjeli da razgoaraju o ovome, a da smo sjeli možda smo se mogli dogovoriti“, naveo je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije