fbpx
NaslovnicaDijasporaRaonić: Pratiti snove i biti iskren prema sebi

Raonić: Pratiti snove i biti iskren prema sebi


Podgorica, (MINA) – Violeta Raonić, rođena u Bijelom Polju, radi kao stomatolog u Stokholmu već 16 godina, poručila je mladima da u životu treba pratiti svoje snove, probati ići dalje, biti hrabar i iskren prema sebi.

Raonić je rođena i odrasla u Bijelom Polju i Kolašinu, a Stomatološki fakultet završila je u Beogradu.

“Smatram da u životu treba pratiti svoje snove. Probati ići dalje, biti hrabar i iskren prema samome sebi. Ako nijeste zadovoljni uvijek se možete vratiti na staro i krenuti iz početka”, kazala je Raonić agenciji MINA.

Ona je rekla da je u Švedsku otišla 1999. godine, u vrijeme bombardovanja Srbije.

“Prve godine u inostranstvu su mi bile dosta naporne. Učila sam jezik, prvo osnovni nivo a zatim i specijalni kurs- univerzitetski nivo za strane lekare i stomatologe”, kazala je Raonić.

Ona je objasnila da je poslije toga tri godine radila kao stomatološka sestra i u međuvremenu kompletirala ispite koji su bili potrebni da bi dobila Švedsku legitimaciju kao stomatolog.

“Od 2004. godine radim kao stomatolog u Stokholmu. Posao stomatologa je težak i zahtjevan i radni dani su dugi ali sam ipak zadovoljna”, kazala je Raonić.

Prema njenim riječima, Švedska je zemlja velikih mogućnosti.

“Čovjek koji je vrijedan uvijek može da uspije. Ako već imate struku i znanje lakše je naći posao”, rekla je Raonić.

Ona je navela da s obzirom da je i u Švedskoj nezaposlenost trenutno velika, treba biti fleksibilan, istrajan i spreman na naporan rad.

“A vremenom sve bude lakše, kad se savlada jezik, steknu prijatelji i kad se čovjek adaptira na novu sredinu. Moja poruka mladima je da u životu treba da prat svoje snove i budu uporni”, poručila je Raonić.
(kraj) žug/isf

Najčitanije