fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaplijenjeno 222 kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe

Zaplijenjeno 222 kilograma marihuane, uhapšene dvije osobe

Podgorica, (MINA) – Službenici granične policije zaplijenili su u rejonu Skadarskog jezera 222 kilograma marihuane čime su, kako je saopšteno iz Uprave policije, presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije.

Iz policije su kazali da su njihovi službenici u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, pronašli plovilo u kojem se nalazilo osam većih džakova sa marihuanom.

„Daljom pretragom terena u blizini plovila policija je locirala i lišila slobode N.R. i M.J. Sumnja se da su ova dva lica namjeravala da opojnu drogu prevezu vozilom koje je takođe pronađeno u blizini, na drugu lokaciju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su droga i osumnjičeni predati podgoričkoj policiji na dalju nadležnost, a sa događajem su upoznati i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„N.R. i M.J. su uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, privedeni nadležnom tužiocu“, kazali su iz Uprave policije.

Kako su naveli, granična policija je tokom vikenda pronašla i oduzela ukupno skoro 300 kilograma marihuane.

Najčitanije