fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa šest dana 1.591 inspekcijski pregled

Za šest dana 1.591 inspekcijski pregled


Podgorica, (MINA) – Turistička, Tržišna i Inspekcija rada, od 19. do 24. septembra, za prekršaje iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti izdale su 14 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 15,7 hiljada EUR i podnijele jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz Uprave za inspekcijske poslove (UiP) kazali su da su da su Zdravstveno – sanitarna, Turistička, Tržišna, Inspekcija rada i Inspekcija za igre na sreću u tom periodu izvršile ukupno 1.591 inspekcijski pregled u cilju provjere poštovanja mjera definisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Iz UiP su agenciji MINA rekli da je u izvršenim inspekcijskim pregledima utvrđeno 11 nepravilnosti, koje su se odnosile na nekorišćenje zaštitnih maski u objektima u kojima se obavlja ugostiteljstvo, trgovina i zanatstvo i nepridržavanje mjere fizičke udaljenosti između osoba tokom boravka u objektima u kojima se obavlja ugostiteljstvo.

Kako su naveli, za otklanjanje tih nepravilnosti izrečena su 4.292 rješenja.

“Za počinjene prekršaje Turistička, Tržišna i Inspekcija rada su izdali 14 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 15,7 hiljada EUR. Turistička inspekcija je podnijela i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, kazali su iz Uprave.

Iz UiP su rekli da su preduzetnicima izdata dva prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 700 EUR, kompanijama šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 12 hiljada EUR i odgovornim osobama u kompanijama šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od tri hiljade EUR.

Od 19. do 24. septembra, kako su naveli, Turistička, Tržišna i Inspekcija rada izrekle su najviše kazni u Bijelom Polju – osam prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 8,2 hiljade EUR.

“Inspekcije su u Nikšiću izrekle dva prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 2,5 hiljada EUR i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, dok je u Podgorici i Kotoru isti broj izrečenih kazni – po dva prekršajna naloga u iznosu od po 2,5 hiljade EUR”, precizirali su iz UiP.

Kako su kazali, od 19. do 24. septembra, Zdravstveno-sanitarna inspekcija na graničnim prelazima i u zemlji sprovodila je mjere za sprečavanje unošenja, suzbijanja i širenja koronavirusa i izdala ukupno 4.291 rješenje.

“U izvršenim 330 inspekcijskih pregleda nije bilo utvrđenih nepravilnosti, jer zaposleni su se pridržavali propisanih mjera nošenja maski i korišćenje dezinfekcionih sredstava”, rekli su iz UiP.

Iz UiP su kazali da su od 19. do 24. septembra kontrolisane 272 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, i to u Podgorici, Danilovgradu, Plavu, Gusinju, Andrijevici, Ulcinju, Baru, Budvi, Rožajama, Bijelom Polju i Mojkovcu,

“Utvrđene su dvije nepravilnosti – nepoštovanje rješenja o samoizolaciji u Rožajama i Bijelom Polju, za čije otklanjanje službenici Uprave policije će preduzeti mjere u skladu sa propisima”, naveli su iz Uprave.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...