fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada prekršila odluku o konstituisanju Odbora za sveobuhvatnu reformu

Vlada prekršila odluku o konstituisanju Odbora za sveobuhvatnu reformu

Podgorica, (MINA) – Vlada je, utvrđujući Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru, prekršila odluku o konstituisanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, ocijenio je generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

On je rekao Danu da se u odluci navodi da Odbor odobrava i predlaže Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televiziji Crne Gore (RTCG), uključujući izmjene načina izbora Savjeta RTCG u Skupštini kao i pravno rješenje koje će omogućiti izbor savjeta odmah nakon usvajanja novog zakona.

„Predmetni zakon može u skupštinsku proceduru tek kada ga predloži Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakondavstva odlukom Skupštine“, rekao je Bogdanović.

On smatra da sve to ukazuje da je Demokratska partija socijalista (DPS) preko premijera Duška Markovića, nastavila sa opstrukcijom rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“Ovakav čin je u direktnoj suprotnosti sa odlukama Skupštine, nadležnostima Odbora i preporukama međunarodnih partnera, koji prate proces ovih reformi”, zaključio je Bogdanović.

Najčitanije