fbpx
NaslovnicaCrna GoraUO: BSCG ispoštovao proceduru oko prijave boksera

UO: BSCG ispoštovao proceduru oko prijave boksera

Podgorica, (MINA) – Bokserski savez u potpunosti je ispoštovao proceduru oko prijave crnogorskih boksera u Londonu na kvalifikacionom turniru za palsman na Olimpijske igre u Tokiju, saopštio je Upravni odbor te asocijacije.

Crnogorskim bokserima Tamari Radunoviću i Stefanu Savkoviću zbog propusta u prijavi onemogućen je nastup na olimpijskom kvalifkacionom turniru u Londonu.

Radunović i Savković doputovali su u London, a na zvaničnom mjerenju pred žrijeb obaviješteni su da ih nema na spisku prijavljenih takmičara.

Saopšteno je da je Bokserski savez Crne Gore (BSCG) je u propisanom roku prijavio Husovića, Savkovića i Radunović.

Husović je uoči puta odustao zbog zdratsvenih problema.

“Organizacioni komitet turnira u Londonu je, nakon prijema prijave, dostavio Ambasadi Velike Britanije u Podgorici saglasnost za izdavanje vize za našu delegaciju, pa smo mi kompletirali neophodnu dokumentaciju za vizu za troje boksera i selektora Boška Draškovića”, piše u saopštenju.

Navodi se da su zahtjevi za vizu BSCG pozitivno riješeni i da su o tome upoznali organizatore turnira u Londonu.

“Oni su nam poslali fakturu za plaćanje kotizacije za našu delegaciju, u iznosu od 15 hiljade EUR, koja se odnosi na smještaj, ishranu, osiguranje, učešće na turniru i sve što prati jedan takav turnir. Napominjemo da smo uplatu izvršili na račun organizatora turnira, koji je bio zadužen za sve – za takmičenje, žrijeb, smještaj, ishranu”, piše u saopštenju.

Navodi se, da su nakon uplate, dobili potvrdu da su ispunili sve što je potrebno.

“Zašto im nije dozvoljen nastup na turniru u Londonu nama nije jasno. Do naše prijave sigurno nije. Zar bi mogli da dobijemo vize i fakturu za plaćanje učešća boksera na turniru da nisu uredno i po propisima prijavljeni. Na fakturi decidno piše da se radi o troje boksera i selektoru reprezentacije”, piše u saopštenju.

Navodi se da je BSCG uputio dopise Svjetskoj bokserskoj federaciji (AIBA), Organizacionom komitetu kvalifikacionog turnira u Londonu i Međunarodnom olimpijskom komitetu sa zahtjevom da u okviru svojih mogućnosti ispitaju sve okolnosti ovog nemilog događaja i da nas što prije obavijeste o svojim saznanjima.

“Velika je šteta što naši bokseri nijesu nastupili na turniru, na kojem su imali šansu da se domognu učešća na Olimpijskim igrama. Ukoliko pak ne bi uspjeli u tome, sigurno bi im nastup na ovakvom takmičenju predstavljao veliko iskustvo i puno značio za njihov nastavak karijera. Zbog toga žalimo za propuštenom šansom”, piše u saopštenju.

Navodi se da crnogorski bokseri novu šansu da izbore olimpijsku vizu imaće u maju će u Parizu na kvalifikacionom turnir.

“BSCG će obezbijediti sredstva i uslove da se, po odluci Stručnog štaba reprezentacije nekoliko njih pojavi u glavnom gradu Francuske i pokuša da ostvari cilj – plasman na Olimpijske igre”, piše u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...