fbpx
NaslovnicaCrna GoraUkinuta zabrana avio saobraćaja za sopstvene potrebe

Ukinuta zabrana avio saobraćaja za sopstvene potrebe

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) dalo je danas saglasnost na ukidanje zabrane avio saobraćaja za sopstvene potrebe.

NKT je, kako je saopšteno iz Vlade, dalo saglasnost na izmjenu naredbe o obustavi javnog prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju i zabrani ulaska stranaca u Crnu Goru.

„Taako što se iz naredbe izuzima nekomercijalni avio saobraćaj, odnosno prevoz putnika za sopstvene potrebe, koji se obavlja uz primjenu privremenih mjera“, precizirali su iz Vlade.

Navodi se da vazduhoplov kojim se obavlja nekomercijalni avio saobraćaj može biti kapaciteta najviše do deset sjedišta, a posada i putnici moraju nositi zaštitne maske prilikom izlaska iz vazduhoplova i tokom boravka u zgradi aerodroma.

„Prilikom ulaska u Crnu Goru putnici i posada moraju da posjeduju PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati“, kaže se u saopštenju.

Nakon ulaska u Crnu Goru, prema putnicima se preduzimaju mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Propisano je i da je za dolazak/odlazak putnika od putničkog terminala do smještaja potrebno organizovati poseban transport, u skladu sa preporukama IJZ, a prilikom boravka u hotelskom ili drugom smještaju putnici su u obavezi da primjenjuju preporuke Instituta.

„NKT je dalo saglasnost i na izmjenu odgovarajuće naredbe o zabrani priređivanja igara na sreću, tako da je dopušteno i organizovanje igara na sreću i u kazinima“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije