fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšen osumnjičeni da je ugrozio sigurnost dva novinara

Uhapšen osumnjičeni da je ugrozio sigurnost dva novinara

Podgorica, (MINA) – Podgorička policija uhapsila je A.T. (55) zbog sumnje da je ugrozio sigurnost glavnog urednika portala IN4S, Gojka Raičevića i novinara Glasa Amerike (VOA) Nebojše Redžića.

Navodi se da su postupali po prijavama više građana da im je nepoznata osoba posredstvom društvene mreže Facebook sa lažnih profila prijetila.

»Kao i prijava više građana da im je nepoznata osoba objavljivala fotografije sa pogrdnim nazivima, uvredama i neistinama, a koje su uticale na njihov privatni i poslovni život”, kaže se u saopštenju.

Tokom izviđajnog postupka, kao i saradnjom sa DFC – Digitalnim forenzičkim centrom iz Podgorice, a koji se bavi otkrivanjem lažnih vijesti i informacija, policijski službenici su došli do sumnje da je A.T. otvorio više od 12 lažnih Facebook profila.

»On je otvorio profile pod nazivima „Vladimir Petrović“, „Risto Radović“, „Sergey Volkov“, „Ana Uskoković“, „Adriatic PG“, „Slaven Radunović“, „Vasović Vera“, „Natalije Jovana Suarez“, „Rajka Firma Alivodić“, „Necko Radović“, „Lana Milošević“, „Veljko Radusinović“ i drugi«, kaže se u saopštenju.

Sa navedenih lažnih profila A.T. je, kako se sumnja, postavljao fotografije javnih ličnosti iz svijeta politike, muzike i novinarstva, i objavljivao statuse da su ili preminuli ili da su optuženi za razne vrste krivičnih djela protiv polnih sloboda.

Takođe A.T. je, sumnja se, koristeći navedene lažne profile uputio prijetnje Raičevići i Redžiću.

Policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, pretresla stan i druge prostorije koje koristi A.T. prilikom čega su oduzeti digitalni uređaji (PC, hard disk, eksterni hard disk, kao i USB fleška) a za koje postoji sumnja da se na njima nalaze dokazi o izvršenim krivičnim djelima.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...