fbpx
NaslovnicaCovid19U Nikšiću popunjeni bolnički kapaciteti za kovid pacijente

U Nikšiću popunjeni bolnički kapaciteti za kovid pacijente

Nikšić, (MINA) – U nikšićkoj Opštoj bolnici trenutno su popunjeni kapaciteti za pacijente inficirane koronavirusom, a iz te zdravstvene ustanove navode da pokušavaju da nađu rješenje za one koji čekaju na hospitalizaciju.

Rodbina inficiranih okupila se isped zgrade Internog odjeljenja Bolnice, i tvrde da članovi njihovih porodica cijeli dan uzalud čekaju da budu smješteni na neophodno bolničko liječenje.

Kako navode, kod njih su potvrđene obostrane upale pluća, imaju visoku temperaturu i veoma su iscrpljeni.

Ljekari su primili oboljele i smjestili ih u ambulantu Internog odjeljenja, dok se nadležni trude da im obezbijede adekvatne uslove za bolničko liječenje.

Infektolog Dušanka Milatović Perović kazala je da trenutno nemaju smještajnih kapaciteta ni na Internom odjeljenju od 70 mjesta, ni na Odjeljenju psihijatrije, ali da direktor Opšte bolnice pokušava da nađe rješenje.

„Danas smo poslali u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku 16 pacijenata koji su lakše i srednje teško oboljeli. Pacijenti koji su u veoma teškom stanju mogu da se smjeste samo u ustanovu u kojoj ima centralni kiseonik“, rekla je Milatović Perović novinarima.

Prema njenim riječima, jedan broj ljudi je na čekanju i ljekari se maksimalno trude da im bude pružena ljekarska njega.

„Direktor zove Krizni štab da nađe rešenje gdje ćemo sa tim pacijentima. Neke koji su kritični smo priključili na kiseonik i to je ono što mi možemo, dok se ne nađe rješenje“, kazala je Milatović Perović.

Najčitanije