fbpx
NaslovnicaCovid19U nikšićkoj Opštoj bolnici 47 kovid pacijenta

U nikšićkoj Opštoj bolnici 47 kovid pacijenta

Nikšić, (MINA) – U nikšićkoj Opštoj bolnici liječi se 47 pacijenata od virusa korona, od kojih su tri u Intenzivnoj njezi životno ugroženi, a jedan od njih je na neinvanzivnom tipu ventilacije, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin, precizirao je da se 41 oboljeli liječi na Infektivnom, pet na Odjeljenju psihijatrije i na Odjeljenju pedijatrije dječak od deset godina koji ima komplikovanu obostranu upalu pluća.

“Dječak je stabilnih vitalnih parametara, na kiseoniku je, i očekujemo da će brzo biti izliječen. Svi pacijenti koji se primaju u Opštu bolnicu u Nikšiću su sa težom kliničkom slikom, što znači da imaju komplikovanu obostranu upalu pluća izazvanu infekcijom kovid virusa”, rekao je Ašanin na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, oboljeli pacijenti u prosjeku su srednje životne dobi, što kazuje da ovaj virus nije specifičan i niko nije imun kada je u pitanju kovid infekcija.

“Radi se izuzetno patogenom virusu koji pravi ozbiljne destrukcije posebno respiratnog sistema i pluća”, rekao je Ašanin.

Rezultati u Opštoj bolnici, kako je ustvrdio Ašanin, su za pohvalu i do sada je, od 2. jula kada je prvi oboljeli od COVID 19 primljen, liječeno više od 140 pacijenata, među kojima je bilo i starih od 92 godine.

Govoreći o radu u toj ustanovi, Ašanin je kazao da će od sledeće nedjelje nastaviti da rade ultrazvuk kukova beba, koji je bilo prekinuto

Najčitanije