Naslovnica Crna Gora Spriječili ulazak oko deset hiljada migranata iz Crne Gore

Spriječili ulazak oko deset hiljada migranata iz Crne Gore


Podgorica, (MINA) – Granična policija Bosne i Hercegovine (BiH) spriječila je gotovo deset hiljada migranata, koji su od 2017. godine pokušavali ilegalno da uđu u tu državu, saopštila je portparolka te institucije Franka Vican.

Vican je rekla Vijestima da je od od prvog januara 2017. godine do 31. oktobra ove godine, granična policija BiH u ilegalnom prelasku državne granice ili pokušaju ilegalnog prelaska državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu otkrila 838 osoba.

Ona je navela da je u istom periodu Granična policija BiH, preduzela mjere odvraćanja od nezakonitog prelaska državne granice na ulazu u BiH iz Crne Gore za 9.966 osoba.

Reporteri Vijesti proveli su u Pljevljima nekoliko dana sa državljanima Maroka, Avganistana, Irana, Sirije… i svjedočili njihovim pokušajima da ilegalno uđu u susjednu državu.

Iz Granične policije BiH, saopštili su da su njihovi službenici u 2017. godini, na granici između dvije države, evidentirali dva krivična djela – krijumčarenje ljudi, za koja su osumnjičene tri osobe.

Vican je kazala da su prošle godine, pripadnici Granične policije BiH, na granici između te države i Crne Gore, evidentirali 13 krivičnih djela – krijumčarenje ljudi, za koja je osumnjičeno 14 osoba.

“U prvih deset mjeseci ove godine, pripadnici Granične policije BiH, na granici između BiH i Crne Gore, evidentirali su sedam krivičnih djela – krijumčarenje ljudi, za koja je osumnjičeno 11 osoba”, rekla je Vican.

Najčitanije

Javni poziv za subvencionisanje kamata reprogramiranih kredita

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas poziv za dostavljanje...