fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠansa za 11 studenata iz regiona da posjete Japan

Šansa za 11 studenata iz regiona da posjete Japan

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo spoljnih poslova Japana (MOFA) osnovalo je program razmjene mladih, kojim će biti obuhvaćeno 11 dodiplomaca i postdiplomaca sa Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz ambasade Japana u Srbiji, program pod nazivom “Zapadni Balkan srijeće Japan – Most u budućnost” osnovan je u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih (RYCO).

“Programom, koji je dio Inicijative za saradnju Zapadnog Balkana, biće obuhvaćeno 11 studenata dodiplomaca i/ili studenata postdiplomaca sa Zapadnog Balkana, starosti između 20 i 25 godina, koji su spremni da od 10. do 18. maja posjete Japan u cilju svog daljeg akademskog i ličnog unaprjeđenja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će svi učesnici programa imati jedinstvenu priliku da bliže upoznaju Japan kroz akademsku i kulturnu razmjenu iskustava.

“Istovremeno produbljujući međusobno razumijevanje i pomirenje, kao i postavljanje čvrstih osnova za buduće bliske prijateljske odnose i saradnju između Japana i Zapadnog Balkana”, dodaje se u saopštenju.

Prijave se podnose do 22. februara, a sve informacije o programu kao i o načinu apliciranja nalaze se na stranici https://www.rycowb.org/?p=9277.

Najčitanije