fbpx
NaslovnicaCrna GoraSAD pozivaju na uzdržanost i dijalog u Crnoj Gori

SAD pozivaju na uzdržanost i dijalog u Crnoj Gori

Vašington, (MINA) – Američka vlada poziva sve strane u Crnoj Gori da vode konstruktivan dijalog, da pokažu uzdržanost i izbjegnu bilo kakve akcije koje dovode do jačanja napetosti ili su nasilne, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Oni su to kazali u odgovoru na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše prošlonedjeljne proteste u Crnoj Gori poslije hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve zbog kršenja zabrane okupljanja, uvedene da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

U odgovoru portparola Stejt Departmenta navodi se da Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju slobodu vjere ili ubjeđenja.

“Istovremeno, poštujemo pravo svih suverenih država da održavaju javni red i štite zdravlje svojih državljana, na način koji je usklađen sa demokratskim standardima i praksom”, kazali su iz Stejt departmenta.

Kako navodi Glas Amerike, Stejt department je slično reagovao i na proteste i tenzije u Crnoj Gori poslije usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti početkom godine.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...