fbpx
NaslovnicaCrna GoraRezultati lokalnih pokazatelj superiornosti DPS-a

Rezultati lokalnih pokazatelj superiornosti DPS-a

Podgorica, (MINA) – Rezultati lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, pokazatelj su superiornosti i snage Demokratske partije socijalista (DPS), ocijenili su iz te stranke.

Kako su naveli iz DPS-a, to pokazuje činjenica da je ta partija osvojila 47 odsto od svih mandata u tri opštine, a da je koalicija koja čini vlast na državnom nivou osvojila 19 mandata manje.

Oni su zahvalili glasačima i koalicionim partnerima na zajedničkom trudu, radu i zalaganju da Crna Gora istraje u borbi za evropsku budućnost koju zaslužuje.

U DPS-u smatraju da Mojkovac, Petnjica i Cetinje treba da dobiju odgovornu vlast, spremnu i sposobnu da se nosi sa problemima građana.

“Iskreno se nadamo da niko više neće doživjeti sudbinu Budve, Berana pa i čitave države, u kojoj se oni koji se pozivaju na tradicionalno partnerstvo, samo tradicionalno svađaju oko plijena, blokirajući rad institucija i devastirajući sve čega se dotaknu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su izbori opovrgli dugogodišnju tezu političke konkurencije DPS-a, koja im je služila kao alibi tokom 30 godina opozicionog staža, da ta partija ima ogromnu podršku građana zbog zloupotrebe državnih resursa.

“Uz funkcionersku kampanju koju je sprovodila sadašnja vlast, uz sva uhljebljavanja, obećanja i politički revanšizam, DPS imao je između 43,89 i 50 odsto podrške, i pojedinačno je od nekih stranaka u vlasti postigla tri-četiri puta bolji rezultat, što je presedan ne samo u regionu, već i šire”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS su poručili da će nastaviti da insistiraju na ideji građanske i evropske Crne Gore, jer je to, kako su kazali, jedini put prosperiteta države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...