fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovana 23 nova slučaja koronavirusa

Registrovana 23 nova slučaja koronavirusa

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, registrovana 23 nova slučaja infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom srijede završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.379 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice sedam, Pljevalja šest, Herceg Novog i Bijelog Polja po dva i iz Budve, Berana, Bara, Rožaja, Andrijevice i Gusinja po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.596.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 52 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 491.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.890.

U Podgorici je trenutno aktivno 186 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 54, Rožajama 40, Bijelom Polju 34, Baru 28, Nikšiću 24, Beranama i Budvi po 19, Tivtu 13, Herceg Novom 12, Kotoru 11 i u Tuzima deset.

U Andrijevici i na Cetinju aktivno je po šest slučajeva koronavirusa, u Mojkovcu, Danilovgradu i Petnjici po pet, Gusinju, Ulcinju i na Žabljaku po tri, u Plavu i Šavniku po dva i u Plužinama jedan.

U Kolašinu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije