fbpx
NaslovnicaCrna GoraRasvijetlili napad na imovinu Golubovića

Rasvijetlili napad na imovinu Golubovića

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija rasvijetlila je podmetanje eksplozivne naprave na kafić Grand i napad na imovinu policijskog službenika Duška Golubovića koji su se dogodili 2015. godine, saopštio je načelnik Centra bezbjednosti (CB) Milovan Pavićević .

On je kazao da su zbog tih krivičnih djela uhapšeni J.G. i B.M., a da je procesuiran Z.M koji nije dostupan.

Kako je naveo, policija i tužilaštvo sprovode intezivne aktivnosti na identifikaciji svih drugih osoba koje su učestvovale na izvršenju tih krivičnih djela.

“Poslije pet godina policija i tužilaštvo su rasvijetlili podmetanje i aktiviranje eksplozivnih naprava na ugostiteljskom objektu Grand u septembru 2015. i na porodičnu kuću policijskog služnenika Duška Golubovića iz novembra iste godine”, rekao je Pavićević.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Snežana Šišević, kazala je da dvojicu uhapšenih sumnjiče za izazivanje opšte opasnosti u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ona je navela da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 72 sata i podnijet predlog za određivanje pritvora, koji je u toku.

Pavićević je je kazao da je skrnavljene spomenika u Piperima uznemirilo cijelu crnogorsku javnost.

“Policija je brzo i efikasno reagovala, identifikovala i procesuirala izvšioca tog vandalskog nasilnog čina. Izvršilac tog krivičnog djela od ranije je poznat policiji i drugim bezbjednosnim službama”, rekao je Pavićević.

Pavićević je naveo da je u prethodnom period osumnjičeni za skrnavljenje ispoljavao ekstremističke i rušilačke stavove kroz uništavanje javnih površina, iscrtavanjem grafita, ometanjem i omalovažavanjem policijskih službenika u vršenju službene dužnosti.

Kako je kazao, policija je vrlo brzo i efikasno reagovala identifikovala izvršioca i procesuirala ga tužilaštvu.

On je kazao da izvršilac nije imao nijednu primjedbu, niti je tu primjedbu konstatovao u izjavi na postupanja policijskih službenika.

“On nije imao ni jednu primjedbu tokom saslušanja u tužilaštvu na rad policije”, rekao je Pavićević.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Miroslav Turković, kazao je da nije državni tužilac odlučio da se izvršilac krivičnog djela na ravnom Lazu u Piperima brani sa slobode nego sud.

“Mi smo uspjeli da završimo izviđaj, optužni prijedlog je podnijet i predloženo je ponovno određivanje pritvora”, kaže on.

Turković je rekao da je L.V. saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu i omogućena su mu sva procesna prava i da nijednom riječju nije stavio do znanja bilo kakvu inofrmaciju o navodnom zlostavljanju.

“Nijednom riječju nije stavio do znanja vezano za navodno zlostavljanje od bilo koga, svoju izjavu je dao slobodno uz poštovanje njegovih prava koje ima shodno zakoniku”, naveo je Turković.

On je kazao da su ponovo podnijeli predlog za zadržavanje optuženog i da je na Osnovnom sudu kako će se o tom predlogu odlučiti.

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...