fbpx
NaslovnicaCrna GoraPribilović: Poštujmo mjere, nije nam cilj kažnjavanje

Pribilović: Poštujmo mjere, nije nam cilj kažnjavanje

Podgorica, (MINA) – Ministarka javne uprave Suzana Pribilović pozvala je građane, poslodavce i zaposlene da poštuje sve mjere za sprečavanje širenja koronavirusa, jer, kako je navela, nikome nije cilj kažnjavanje.

Pribilović je, zajedno sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Alijom Košutom i saradnicima, obišla danas nekoliko tržnica i trgovačkih marketa kako bi se uvjerila da se poštuju mjere za sprečavanje širenja koronavirusa.

“Ukoliko ubuduće dođe do nekog drastičnijeg kršenja mjera UIP će to sankcionisati, iako to nije cilj ni nama, ni Vladi, niti bilo kome u državi“, rekla je Pribilović.

Ona je pozvala građane, poslodavce i zaposlene da izrečene mjere poštuju.

Pribilović je, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, posebno zahvalila zaposlenima u marketima i tržnicama na njihovoj posvećenosti i anagažovanosti u prethodnom periodu.

Ona je kazala da u ovom trenutku još postoji opasnost od virusa i istakla važnost poštovanja mjera, prvenstveno nošenja maski i držanja distance u zatvorenim prostorima.

Kako je navela Pribilović, jedino takav odnos i ponašanje će omogućiti da se i u narednom periodu, na isti način kao i do sada, borimo sa epidemijom i ostanemo zdravi.

Ona je kazala da je UIP do sada mnogo doprinijela i da je njen rad bio značajan u prehodnom periodu.

“Znam da nije prijatno nijednom poslodavcu, niti prodavcu da zabrani građaninu ulazak u objekat jer nema masku i upozori da mora držati distancu, ali isto tako smatram da kada to saopštimo na lijep način da će svaki građanin razumjeti“, rekla je Pribilović.

Ona je kazala da cilj obilaska nije kažnjavanje, već preventivno djelovanje kako bi, u slučaju zapaženog nepostupanja po mjerama, upozorili da se mjere poštuju.

Najčitanije