fbpx
NaslovnicaCrna GoraPovoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama na sjeveru.

Iz Auto moto saveza Crne Gore savjetovali su opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode radovi saobraća se usporenije ili uz povremene zastoje.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča-Godovo, na putu Rožaje–Tutin.

Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da Institut za javno zdravlje (IJZ) privremeno izuzme Bosnu i Hercegovinu (BiH) sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Ulazak iz BiH moguć je za građane država sa liste IJZ uz negativan PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimum 48 sati.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog bušačko minerskih radova dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog aslaltiranuja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično jednom trakom na mjestu radova.

Na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovice – Rogami, na dionici Rogami–Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod Doma Vojske i skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani-Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a povremeni prekidi saobraćaja su najviše do 15 minuta.

Najčitanije