fbpx
NaslovnicaCrna GoraPovećanje informisanost građana o seksualnom nasilju

Povećanje informisanost građana o seksualnom nasilju

Podgorica (MINA) – Bilbordi sa porukama, u cilju povećanja informisanost građana o seksualnom nasilju nad ženama, biće postavljeni u pet crnogorskih gradova, najavljeno je iz nevladine organizacije SOS Nikšić.

Kako su precizirali, bilbordi će biti postavljeni u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku, Budvi i Bijelom Polju u narednih mjesec i na njima će biti postavljene fotografije sa porukama.

Kako je saopšteno, bilbordima žele da skrenu pažnju javnosti na postojanje seksualnog nasilja u Crnoj Gori i na činjenicu da se seksualno nasilje može dogoditi svima i na svakom mjestu.

“Još jednom želimo da ukažemo na to koliko je bitno prijaviti seksualno nasilje, i da su naše tri organizacije tu za sve žene, djevojke i djecu sa iskustvom seksualnog nasilja kojima je potrebna pomoć i podrška”, kazali su iz SOS Nikšić.

Dizajn i postavka bilborda dio je projekta „ Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja“, koji od maja 2018. godine realizuju SOS Nikšić, Sigurna ženska kuća i NVO Prima, a koji je finansijski podržala Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

Najčitanije