fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMikić: Abazović nije odustao od borbe za Crnu Goru

Mikić: Abazović nije odustao od borbe za Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Vicepremijer Dritan Abazović nije odustao od borbe za bolju, pomireniju i snažniju Crnu Goru, već ga ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović u tome ne možete pratiti, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

Izvršni direktor Zoran Mikić je, u reagovanju na Stijovićevu izjavu da je Abazović izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore, naveo da je “jasno kao dan” da se Demokratska partija socijalista (DPS) neće vratiti na vlast.

„Djeluje tragikomično kada pojedini ministri građane straše povratkom DPS-a, a u stvari samo brane svoju fotelju, kao da im život od nje zavisi”, rekao je Mikić.

On je naveo da je razlika između URA-e i Stijovića u tome što taj Građanski pokret ima kapaciteta da odvede Crnu Goru u Evropsku uniju (EU).

“Dali smo Vam šansu, ali je očigledno da nas ne možete pratiti na putu ka EU“, rekao je Mikić.

On je pitao Stijovića gdje je bio do 30. avgusta, da se sa mjesta opozicije bori za zemlju bez kriminala i korupcije i za rijeke bez malih hidroelektrana.

Prema riječima Mikića, da nije bilo širine URA-e i Abazovića, Stijović nikada ne bi imalo priliku da bude ministar.

„Kada govorite o etici, trebalo bi da razmislite da li je poslije septembarskih događaja, po nalogu premijera, bilo etički tajno razgovarati sa manjinskim partijama o izbacivanju Abazovića i pojedinih ministara iz Vlade?”, rekao je Mikić.

On je naveo da iznenađuju takvi navodi, jer je, kako je kazao Mikić, upravo Stijović uvijek tražio zaklon kod Abazovića od “svih bolesti koje je ova Vlada imala – nepotizma, populizma i dvorskih igara, koje su joj na kraju došle glave”.

Kako je Mikić ocijenio, na etičkim idealima Abazovića, DPS je doživio konačan poraz nakon 30 godina, a Stijović je postao ministar.

“Nije Abazović odustao od borbe za bolju, pomireniju i snažniju Crnu Goru, nego ga Vi očigledno u tome ne možete pratiti. Ne ljutite se na nas što Vi kaskate u mjestu. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU“, zaključio je Mikić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije