fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMandić: U Memorandumu ne vidim ništa što je u suprotnosti sa izbornom...

Mandić: U Memorandumu ne vidim ništa što je u suprotnosti sa izbornom voljom

Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da u Memorandumu koji su potpisali Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP), CIVIS i manjinske stranke ne vidi ništa što je u suprotnosti sa izbornom voljom građana.

“U onome što se nalazi u Memorandumu koji je juče potpisan ne vidim ništa što bi bilo u suprotnosti sa većinskom voljom naroda koji je pobijedio na izborima 30. avgusta”, kazao je Mandić.

On je naveo da ne sumnja u predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića.

“Joković je pošten i iskren čovjek koji nikada ne bi izdao narod i njegovu volju. On je bio i ostao važan dio koalicije Za budućnost Crne Gore”, rekao je Mandić.

On je naveo da u toj koaliciji svako ima svoje političke principe i odluke, dodajući da svaka demokratija funkcioniše na takav način.

“Čak i kad bi Jokoviću opozicija ponudila da bude premijer, a da se okrene protiv nas, kao njegovih koalicionih partnera i većine građana koja ga je izabrala, uvjeren sam da bi se samo zahvalio na takvoj ponudi”, rekao je Mandić.

On je kazao da Jokovićevi današnji partneri iz Bošnjačke stranke, a potpisnici Memoranduma, su 2016. godine odbili ponudu tadašnje opozicije u kojoj je bio i SNP.

“Ta ponuda se sastojala da im manjinski podržimo Vladu, a njihov lider postane premijer”, rekao je Mandić.

On je dodao da su takvu odluku u BS donijeli poštujući one koji su ih glasali.

“Zašto bi sad neko pomislio da će SNP, koji ima zaštitni slogan “Časno”, postupiti drugačije od Bošnjaka? “, rekao je Mandić.

Kako je ocijenio, nije tajna da bi Demokratska partija socijalista (DPS) najviše voljela da Joković ili bilo ko iz parlamentarne većine okrene leđa većinskoj narodnoj volji i ode, kako je dodao, sa onima koji su izgubili.

“Joković je iznad toga, iznad bilo kakve tajne dvostruke i neiskrene politike dogovaranja sa DPS-om, nezavisno od toga da li je u pitanju Milo Đukanović ili neko drugi od njegovih saradnika”, rekao je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije