fbpx
NaslovnicaCrna GoraInicijativa Građanskog pokret URA, a ne opozicije

Inicijativa Građanskog pokret URA, a ne opozicije

Podgorica, (MINA) – Predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića nije inicijativa opozicije, već Građanskog pokreta URA, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su kazali da ih od opozicije ništa ne iznenađuje i ne čudi.

“Od onih koji su nas prisluškivali, pratili, fabrikovali afere, hapsili, prebijali, ne očekujemo da nam požele dobro, odnosno očekujemo da nam požele sve najgore i u političkom, a pojedini i u svakom drugom smislu”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, “njihova inicijativa” za razrješenje predsjednika Skupštine, koji, kako su naveli, uživa nepodijeljenu podršku najvećeg dijela crnogorske javnosti, što potvrđuju i sva istraživanja javnog mnjenja, apsolutno ne čudi.

“Ponosni što Petar Ivanović, Branimir Gvozdenović i njima slični potpisaše inicijativu za razrješenje Bečića. Gori od njih su samo oni iz dosadašnje parlamentarne većine, a sadašnje Kolicije za 21 milion, koji ne staviše potpise, a sa Demokratskom partijom socijalista dogovoriše izdaju izborne volje građana”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su navele da ih čudi samo “što su se brukali” u obrazloženju Predloga.

“Da su makar saopštili – kolega Bečicu, izdali su vas oni sa kojima ste nas pobijedili 30. avgusta i mi hoćemo da iskoristimo tu izdaju, ne bismo im ništa zamjerili”, rekli su iz Demokrata.

Oni su naveli da inicijativu podnose oni koji su opstruirali parlament na svakom koraku, pokušavali da izvedu ustavni puč sa tadašnjom Državnom izbornom komisijom, bojkotovali u više navrata rad parlamenta, bojkotovali cijelu godinu dana rad Odbora za izbornu reformu.

“Odbijali zakonski projekat o objedinjavanju lokalnih izbora tvrdeći da je neustavan, a sada istovjetan podnose Skupštini i mnogo čega drugog, sada u Predlogu za razrješenje tvde da je nedolazak do tri petine ili dvije trećine većine za izbor nosilaca pravosudnih funkcija što je nasleđe prethodnog saziva Skupštine, a ne ovog, razlog za smjenu Bečića”, dodaje se u saopštenju.

Prema riječima Demokrata, ”bilo bi smiješno, da iz toga ne viri 21 milion” jer su, kako su rekli, pomenute kolege kao i svi poslanici crnogorskog i evropskog parlamenta jednoglasno usvojili prije samo mjesec dana Deklaraciju Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje.

Navodi se da deklaracijom snažno pozdravljaju rezultati Bečića i aktuelnog saziva crnogorskog Parlamenta, koji je na poslednjoj sjednici razmotrio sve predloge zakona Vlade i usvojio preko 60 zakona.

“Tako da se ovdje se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA-e i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i takozvane Koalicije “za 21. milion”, jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti”, navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su naveli da poslanik Force Genci Nimanbegu nije potpisao inicijativu.

“Zamislise građani koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastidjeti od poslanika Nimanbegua koji nije želio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije “za 21 milion”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije