NaslovnicaCrna GoraĐurović: DPS se neće naći u Vladi dok se ne suoči sa...

Đurović: DPS se neće naći u Vladi dok se ne suoči sa svojom prošlošću

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) neće se pojavljivati u Vladi sve dok ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je, u emisiji Akcenti na Televiziji Crne Gore, rekao da je DPS poražen na izborima i da se u nekoj vladi neće naći sve dok se ne suoči sa svojom prošlošću.

Đurović je to kazao komentaričući izjavu poslanika DPS-a Nikole Rakočevića, koji je kazao da će ta stranka, u narednih 14 mjeseci, biti partija koja odlučuje u vlasti, i da će se DPS o modelu manjinske vlade odrediti kad dođe vrijeme za to.

“DPS je poražen na izborima i u nekoj vladi se neće naći sve dok se ne suoči sa svojom prošlošću, sve dok ne sagleda šta je uradila minulih 30 godina”, poručio je Đurović.

Prema njegovim riječima, DPS je dijelom odgovoran za podjele koje danas postoje.

“DPS se neće pojavljivati u Vladi sve dok ne raščisti sa ljudima za koje se vezuju brojne afere i to oni moraju da znaju. Kada će to biti to nije do nas”, kazao je Đurović.

Đurović je naveo da su URA-u optuživali za izdaju i nakon izbora od 30. avgusta, a to se, kako je dodao, ponavlja i sada.

“Zašto, zato što imamo svoje mišljenje, zato što smo skupili petlju da donesemo hrabru odluku, da nešto što ne valja mijenjamo i jedini smo izašli sa predlogom”, istakao je Đurović.

Poslanik Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica, istakao je da se u rušenje Vlade krenulo onda kada je izglasan set reformskih zakona.

Koprivica je podsjetio da su DPS i Socijaldemokrate tražili vanredne izbore, a da sad to, kako je dodao, ne traže.

“Zašto neko ih je ohrabrio, ohrabrila ih je ponuda manjinske Vlade, a manjinska vlada nije ništa drugo no vraćanje DPS-a u poziciju da odlučuju”, kazao je Koprivica.

On je ocijenio i da je bilo skrivenih razgovora sa DPS-om.

“Inicijativa za rušenje Vlade nije pala sa neba, nego je neko sjeo napravio dogovor i podnio tu inicijativu. Zašto je to skriveno”, upitao je Koprivica.

Koprivica je demantovao navode da Demokrate stoje iza portala izdaja.me.

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Dragan Ivanović, kazao je da ta stranka nije potpisala inicijativu za smjenu Vlade i da za to neće glasati.

“To što radi Rakočević to je politika, a ko je kriv da je DPS na toj poziciji, kako Rakočević misli, mislim da smo malo krivi i svi zajedno”, naveo je Ivanović.

Ivanović je ocijenio da je Tužilački savjet trebalo ranije izabrati, i da su bili efikasniji i u Skupštini i u Vladi drugačije bi bilo i DPS-u.

On je dodao da su za to svi krivi i da su teško dolazili do razgovora sa predstavnicima Vlade.

“Ova parlamentarna većina imala je šansu i mislim da je nijesmo iskoristili”, kazao je Ivanović.

Ivanović je ponovio da Glavni odbor (GO) SNP-a nije donio odluku o manjinskoj vladi, ali da su raspravljali o tome.

On je naveo i da je zbog propagande dio članstva SNP-a zbunjen.

“Kod našeg članstva pojedinog postoji ubjeđenje da ćemo mi da pravimo manjinsku vladu sa DPS-om, jer to propaganda radi”, kazao je Ivanović.

Kako je kazao, da dio članstva SNP-a ne zna ni definiciju manjinske vlade.

Ivanović je istakao da vjeruje da ta ideja ima podršku GO.

“Ja mislim da ima, ne da mislim da ima nego sam siguran, to što ima različitih mišljenja to je demokratija”, kazao je Ivanović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je Vlada u prethodnih godinu dana pokazala izvanredne rezultate imajući u vidu ekonomsko stanje koje su zatekli i odnose u vlasti.
Milatović je istakao da su najbolji rezultati pristigli u decembru, usvajanjem niza zakona i projekta Evropa sad.

“Ovi postupci prethodnih dana upravo opstruiraju program Evropa sad, opstruira naše zajedništvo i ponovo podstiče podjele”, kazao je Milatović i pozvao sve na očuvanje izborne volje građana.

On je pozvao se sve poslanike parlamentarne većine, da budu pametni i da sačuvaju izbornu volju građana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije