fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Rekonstrukcija vlade više nema utemeljenja

Abazović: Rekonstrukcija vlade više nema utemeljenja

Podgorica, (MINA) – Rekonstrukcija vlade više nema utemeljenja, ocijenio je vicepremijer Dritan Abazović, dodajući da mu je daleka ideja da aktuelna vlada nastavi da radi u drugom sastavu.

“Postoji mogućnost da ova vlada nastavi, da idemo na nove izbore ili da se traži neki model u manjinskoj vladi”, naveo je Abazović za televiziju Vijesti.

On je, kako prenosi portal Vijesti, dodao da u eventualnoj manjinskoj vladi nema mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista (DPS).

On je poručuo da to što su u Skupštini podržane interpelacije ministara Đorđa Radulovića, Vesne Bratić i Aleksandra Stijovića predstavlja poraz.

“Bilo je u srijedu lijepih stvari u parlamentu, ali tri interepelacije za mene su poraz, ako hoćete, i moj lični. Ja pred tim ne mogu da zatvaram oči”, rekao je Abazović.

On je kazao da činjenica da premijer Zdravko Krivokapić neće da potpiše interpelacije, predstavlja “značajan novi politički momenat”.

Abazović je poručio da je uvjeren da će se aktuelna politička kriza riješiti.

“Uvjeravam građane da nema nikakvog razloga za veću brigu i da će se ova situacija riješiti na povoljan način za njih i za Crnu Goru”, rekao je Abazović.

On je kazao da je zadovoljan svim kolegama u vladi, dodajući da je od starta podržavao projekat Evropa sad, kao i da ima korektnu saradnju sa ministrima Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem.

“Čestitam ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću što je povukao hrabar potez. Moramo da ponesemo i malo rizika”, rekao je Abazović.

Upitan kako do saradnje sa DPS-om, on je kazao da, što se njega tiče, lider te stranke Milo Đukanović odlazi.

“On odlazi, da li će da ode u prvom kvartalu naredne godine ili kasnije, to je manje bitno. To će biti pozitivna stvar za Crnu Goru”, rekao je Abazović.

On je poručio da su je siguran da će DPS promijeniti rukovodstvo.

“Ako u toj partiji smatraju da treba držimo tenziju i idemo u dalju polarizaciju, mislim da se to neće desiti”, naveo je Abazović.

On je negirao da se u u Dubaiju sastao sa Đukanovićem.

“Susretao sam se kada je bilo pitanje oko ambasadora i još jednom kada se mijenjao zakon o državnom tužilaštvu. Nemam nikakav problem da se ponovo sretnem sa Đukanovićem”, rekao je Abazović.

On je kazao da Krivokapić formalno nema partiju.

“Ipak, neformalno čini mi se da je ima ili da je stvara”, rekao je Abazović.

On je, na pitanje da li očekuje da će Tužilački savjet odmah problematizovati ulogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, odgovorio da bi sve osim toga bilo veliko iznenađenje.

Abazović je kazao i da je zadovoljan izborom članova Tužilačkog savjeta.

“Mislim da je ovo trebalo da se završi 31. jula. Ti ljudi moraju da postave nove okvire. Ne možemo da dozvolimo više da Tužilački savjet daje tužiocima najviše ocjene, a da je tužilaštvo katastrofalno”, rekao je Abazović.

Upitan da li je svjestan da u politici nema besplatnog ručka, u kontekstu puta u Dubai koji mu je platio vlasnik Porto Montenegra, Abazović je kazao da ne dijeli taj stav.

“Mislim da je taj ručak i ta formula, plaćena u korist građana Crne Gore. Jedan od vlasnika Porto Montenegra je nekoliko puta želio da se sastane sa čelnicima vlade”, rekao je Abazović.

On je naveo da je spreman da plati kaznu, u slučaju da Agencija za sprječavanje korupcije utvrdi da taj čin predstavlja prekršaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije