NaslovnicaCrna GoraPlate u zdravstvu od marta veće za 12 odsto

Plate u zdravstvu od marta veće za 12 odsto

Podgorica, (MINA) – Plate zdravstvenih radnika od marta će biti uvećane za 12 odsto, a od naredne godine za dodatnih tri odsto, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Vlada je danas ovlastila Ministartsvo zdravlja da sa reprezentativnim sindikatima zdravstva potpiše Izmjene Granskog kolektivnog ugovora (GKU) za zdravstvenu djelatnost.

Kako je saopšteno nakon sjednice, u skladu sa predloženom izmjenom, koeficijenti za utvrđivanje zarade po osnovu potrebne stručnosti i složenosti poslova uvećani su za oko 12 odsto za ovu, i dodatnih tri odsto za narednu godinu.

Hrapović je kazao da je nakon pregovora Vlade i predstavnika Sindikata postignut kompromis o povećanju zarada za zdravstvene radnike sa pređašnjih devet na 12 odsto u ovoj i dodatnih tri odsto u narednoj godini što će, kako je naveo, u konačnom iznositi uvećanje za oko 15,3 odsto.

“Ovakav rezultat pregovora smatramo izuzetno uspješnim, uvažavajući činjenicu da su se tri reprezentativna sindikata saglasila sa ovakvim predlogom o povećanju zarada, a imajuću u vidu stabilnost državnog budžeta”, rekao je Hrapović na konferenciji za novinare.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

koronavirus, presjek. zaraženi, iJZ

Registrovan 61 novi slučaj infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 61 novi...