fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd srijede zabrana kretanja od 19 do pet sati ujutru

Od srijede zabrana kretanja od 19 do pet sati ujutru

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori će od srijede biti zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 19 do pet sati ujutro, a ugostiteljski i uslužni objekti radiće od sedam do 18 sati, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

„NKT je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik tog tijela Kenan Hrapović, odlučilo da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja“, saopšteno je iz Vlade.

Navodi se da će se mjere primjenjivati od srijede u ponoć do 8. decembra, do kada se
produžava i primjena mjera donijetih 13. novembra.

„NKT je, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge, i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat“, kaže se u saopštenju.

To tijelo pozvalo je građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to, kako su naveli, jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

Sagledavajući zdravstvenu situaciju, NKT je ocijenio da je zdravstveni sistem, zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika, i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji.

„NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije