Naslovnica Crna Gora Najviše pitanja Markoviću o koronavirusu

Najviše pitanja Markoviću o koronavirusu

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković odgovaraće u srijedu u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a poslanike najviše inetresuje aktuelna situacija u vezi sa koronovirisom.

Predstavnik Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović pitaće koliko je građana, a koliko privrednih subjekata obuhvaćeno dosadašnjim mjerama za dio socio-ekonomske sanacije projektovanih posljedica koronovirusa.

Poslanika Demokratskog fronta Andriju Mandića interesuje zašto premijer nije prihvatio i učinio javnim set urgentnih mjera koje je predložio taj politički savez, a koji uključuje finansijsku pomoć svakom građaninu.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitaće Vladu kako planira da pomogne najugroženije kategorije stanovništva – 36 hiljada nezaposlenih i skoro 40 hiljada penzionera sa primanjima ispod 200 EUR.

Predstavnika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje kada će biti definisan paket dugoročnih mjera za podršku privredi i da li je urađena i određena projekcija neophodnih sredstava u ovoj godini za realizaciju svih mjera.

Predsjednik Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović pitaće premijera koji su razlozi ozbiljnog kašnjenja u realizaciji projekta auto puta i kada će biti završen, imajući u vidu da je provobitni rok bio maj 2019. godine.

Predstavnik kluba Socijalističke narodne partije i Demosa Neđeljko Rudović pitaće da li je Vlada preduzela mjere za poništenje odluka Komisije za stambena pitanja u slučajevima kada nije poštovana Odluka o kriterijumima i koje sankcije će snositi članovi Komisije za donošenje nezakonitih odluka.

Predstavnik kluba poslanika manjinskih partija Ervih Ibrahinović pitaće da li Vlada namjerava da nastavi započete kapitalne objekte na sjeveru Crne Gore.

Najčitanije