fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistri Radulović, Bratić i Stijović bez podrške u parlamentu

Ministri Radulović, Bratić i Stijović bez podrške u parlamentu

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorske Skupštine podržali su danas interpelacije o politici Vlade u oblastima vanjskih poslova, prosvjete, nauke, kulture i sporta i poljoprivrede, što znači da resorni ministri Đorđe Radulović, Vesna Bratić i Aleksandar Stijović nemaju podršku parlamenta.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti prosvjete glasalo je ukupno 69 poslanika, 45 je bilo za, protiv 24, dok nije bilo uzdržanih.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti vanjskih poslova glasalo je 75 poslanika, od kojih je 55 bilo za, 15 protiv, dok je pet poslanika bilo uzdržano.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede glasalo je ukupno 75 poslanika, od kojih su 54 bila za, 21 protiv, a nije bilo uzdržanih.

Interpelacije su podnijeli poslanici opozicije i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke.

Opozicija je optužila Radulovića da je zloupotrijebio službeni položaj i saopštio netačne konstatacije u instrukcijama crnogorskim ambasadorima kako da informiše države gdje obavljaju te funkcije o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Prema navodima opozicije u interpelaciji, Bratić je obrazovni sistem Crne Gore prilagodila jednostranim i isključivo nacionalno-vjerskim osnovama i zeljama, koje su u suprotnosti sa ustavnim određenjem građanske multietničke i sekularne države.

Opozicioni poslanici smatraju da je Stijović pokazao izuzetan nivo nesposobnosti i izostanak bilo kakve vizije za razvoj poljoprivrede.

Ministarstva, u mišljenima dostavljenim parlamentu, su negirali te optužbe, ocjenjujući ih paušalnim i neosnovanim.

O odlukama u vezi interpelacija crnogorski parlament će, kako je saopšteno, obavijestiti Vladu.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je u srijedu da neće potpisati interpelacije o smjenama ministara, koje je predložila opozicija, ukoliko budu usvojene u crnogorskom parlamentu.

On je kazao da pokretač te inicijative partija koja je radila protv interesa građana Crne Gore.

“Meni nije obavezujuće da njihove predloge prihvatim“, rekao je Krivokapić novinarima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije