fbpx
NaslovnicaCovid19Mijač i Brčvak donirali po 100 hiljada EUR

Mijač i Brčvak donirali po 100 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Biznismeni porijeklom iz Crne Gore koji žive u Švedskoj i Njemačkoj, Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak, donirali su po 100 hiljada EUR za borbu protiv koronavirusa u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, Mijač i Brčvak su donaciju uplatili Nacionalnom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti.

„Ovim humanim gestom Mijač i Brčvak pokazali su svoju solidarnost sa maticom i još jednom potvrdili da Crna Gora i danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, može da računa na pomoć svoje dijaspore koja je uvijek spremna na to u teškim situacijama“, kaže se u saopštenju.

Mijač i Brčvak decenijama žive u inostranstvu gdje vode uspješne biznise, a organizovali su i učestvovali u bezbroj humanitarnih i društveno-odgovornih akcija i aktivnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu.

„U želji da urade i više za Crnu Goru, Mijač i Brčvak su u decembru osnovali Humanitarnu fondaciju „Dijaspora Crnoj Gori“, sa ciljem prikupljanja donacija iz dijaspore i njihovog transparentnog usmjeravanja ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Uprava za dijasporu podržala osnivanje te fondacije “koja je, imajući u vidu samo ove današnje donacije, već ispunila humanu misiju zbog koje je osnovana”.

Mijač je dobitnik državne nagrade za unapređenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom koju dodjeljuje Uprava, a obojica dobrotvora su dobitnici nagrade za filantropiju Iskra za 2019. godinu.

Crna Gora je, kako su kazali iz Uprave, izuzetno zahvalna svima onima koji su, shodno mogućnostima, u proteklih nekoliko dana opredijelili sredstva za suzbijanje koronavirusa.

“Ipak, humani gest Mijača i Brčvaka mnogo je i više od toga, jer simbolizuje jedinstvo matice i dijaspore i pokazuje kako se voli svoj narod i svoja država i kada si i hiljadama kilometara daleko“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...