fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova

Marković odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova


Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Duško Marković danas će u parlamentu odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratske partije socijalista Luiđ Škrelj pitaće šta je Vlada uradila na planu unapređenja kvaliteta života i poštovanja prava radnika u dosadašnjem mandatu.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić je podsjetio da je na školskom brodu “Jadran” Mornarice Crne Gore, pronađeno više od 50 kilograma kokaina, čija vrijednost na ulicama gradova Evropske unije može dostići 30 miliona EUR.

“Imate li saznanja da se radi o ozbiljnom kriminalnom klanu koji ima podršku u dijelu vlasti ili će opet sva krivica da se svali na vodnika”, kaže se u pitanju Mandića.

Predsjednik kluba nezavisnih poslanika Aleksandar Damjanović pitaće šta Vlada namjerava da preduzme u vezi enormnih troškova državnog budžeta, kao posljedica pravosnažnih sudskih presuda na osnovu kojih se isplaćuju odštete sve većem broj lica protiv kojih su podignute optužnice, a njihova krivica nije dokazana.

“Da li će se preduzeti mjere političke, odnosno pravne odgovornosti u tužilaštvu, odnosno pravne odgovornosti u tužilaštvu, odnosno pravosuđu zbog milionskih šteta po budžet države”, upitao je Damjanović.

Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije pitaće premijera hoće li Vlada odustati od povećanja cijene struje koja je najavljeno za 1. maj.

“Kada uzmemo u obzir da je protekle godine državna kompanija EPCG ostvarila preko 44 milioan EUR profita, a država je vlasnik 80 odsto akcija, odluka o povećanju električne energije za šest odsto je suštinska odluka Vlade kao većinskog vlasnika i od nje Vlada može odustati, ukoliko želi poboljšanje standarda građana”, rekao je Konjević.

Predsjednik kluba Socijaldemokrata i Liberalne partije Boris Mugoša pitaće koje mjere preduzima Vlada u cilju smanjenja visokog spoljnotrgovinskog deficita, odnosno podizanja konkuretnosti i povećanja izvoznog kapaciteta crnogorske privrede.

Poslanik Gencu Nimanbegu pitaće premijera “šta Vlada namjerava da uradi u slučaju u slučaju neuspješnih privatizacija hotela Galeb i Lido na teritoriji Ulcinja, kao i zauzimanja lokaliteta Suka zbog lošeg ugovora o zakupu između JP Morsko dobro i kompanije još od 1990/2000 godine”.

Najčitanije