fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Nećemo simbolično već suštinsko povećanje zarada

Marković: Nećemo simbolično već suštinsko povećanje zarada

Podgorica/Pljevlja, (MINA) – Vlada ne želi simbolično već suštinsko povećanje zarada u sistemu zdravstva i obrazovanja, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da se nada da će biti postignut dogovor o modelu povećanja u narednoj i 2021. godini.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade u Pljevljima, upitan šta će uraditi kako bi bile povećane zarade u zdravstvu i obrazovanju, kazao da Vlada razmatra to pitanje i da je tu neophodno intervenisati već u narednoj godini.

“To nije pitanje volje Vlade već realnog finansijskog okvira kojeg ne smijemo da ugrozimo ne samo zbog visine zarada već održivosti javnih finansija od kojih zavisi razvoj države”, naveo je premijer.

On je rekao da je razgovarao sa ministrom finansija i drugih resora i da postoji sapremnost da se povećaju zarade.

„Ministarstvo prosvjete vodi pregovore sa Sindikatom i mislim da će brzo rezultirati dogovorom. Nadam se da će takav dijalog teći i između Ministarstva zdravlja i Sindikata zdravstva i da ćemo doći do modela povećanja zarada u narednoj i 2021. godini na zadovoljstvo zaposlenih u prosvjeti i zdravstvu“, rekao je Marković.

On je kazao da ne žele simobilično već suštinsko povećanje zarada koji će osjetiti zaposleni u prosvjeti i zdravstvu.

„Ako danas imamo novca ne znači da ćemo ga sjutra imati, ako ne upravljamo dobro sa njima“, rekao je Marković.

Najčitanije