fbpx
NaslovnicaCrna GoraMakron: Crna Gora može računati na podršku Francuske

Makron: Crna Gora može računati na podršku Francuske

Podgorica, (MINA) – Francuski predsjednik Emanuel Makron poručio je da je podržava evropsku perspektivu Crne Gore i da država može računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi.

Makron je uputio pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću i poželio mu uspješno obavljanje dužnosti premijera, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti.

“Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša država suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja”, poručio je Makron u pismu.

On je ukazao da će, u okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, Francuska agencija za razvoj (ADF) u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona EUR, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Makron je kazao da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i država Zapadnog Balkana.

“Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi”, poručio je Makron.

On je naveo da su ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju Vladi, angažovani u Podgorici s tim ciljem.

“Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira”, dodao je Makron.

Makron je kazao da želi da bilateralni odnosi dvije države ubuduće jačaju, čemu će doprinijeti predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu.

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...