fbpx
NaslovnicaCrna GoraLideri tri pobjedničke koalicije protiv rušenja Vlade i novih izbora

Lideri tri pobjedničke koalicije protiv rušenja Vlade i novih izbora

Podgorica, (MINA) – Lideri tri pobjedničke koalicije, Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, poručili su da su protiv rušenja Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je, kako su kazali, Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi.

Oni su, u zajedničkom saopštenju povodom aktuelne političke situacije, naveli da izborna pobjeda ostvarena 30. avgusta prošle godine predstavlja najveću vrijednost njihovog političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija svih njih pojedinačno.

“Sporazum zaključen 8. septembra prošle godine, od strane nosilaca lista tri pobjedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine”, kaže se u saopštenju.

Lideri tri pobjedničke koalicije kazali su da aktuelna Vlada uživa njihovu punu podršku, a da je o eventualnim promjenama u njenom sastavu i načinu djelovanja neophodno sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine.

“Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi”, poručili su Bečić, Krivokapić, i Abazović.

Prema njihovim riječima, svako rješenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih mjeseci aktuelizovana djelovanjem dijela parlamentarne većine i bivše vlasti.

“Buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva”, navodi se u saopštenju.

Lideri tri pobjedničke koalicije kazali su da je neprihvatljivo uplitanje inostranog faktora u rješavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču Crne Gore.

Najčitanije