fbpx
NaslovnicaCrna GoraLEN želi Jadran u Ligi šampiona

LEN želi Jadran u Ligi šampiona


Podgorica, (MINA) – Evropska asocijacija vodenih sportova (LEN), dala je dodatnih 20 dana šampionu Crne Gore, vaterpolo plivačkom klubu Jadran Carine, da donese odluku o ostanku u Ligi šampiona, saopšteno iz Jadrana.

Oni smatraju da Crna Gora treba da ima predstavnika u najelitnijem Evropskom klupskom takmičenju i da je LEN izričita da je to Jadran Carine iako je više Evropskih klubova spremno da preuzme wildcard koju posjeduje Jadran Carine na još dvije godine.

“Zbog toga su predstavnici LEN-e dali dodatno vrijeme od 20 dana našem šampionu da donese odluku o ostanku u Ligi šampiona”, kazali su iz Jadrana.

Predsjednik kluba Đuro Marić kazao je da činjenica da LEN-a želi i insistira na ostanku Jadran Carina u Ligi šampiona i daje dodatan rok, iako mnogi drugi Evropski klubovi žele to mjesto po svaku cijenu, dovoljno govori kako na gledaju i koliko cijene kvalitet, tradiciju i rad crnogorskom vaterpolo šampiona.

“Jadran je u kontinuitetu od 1996. godine stalan učesnik evropskih takmičenja. Naša želja je jasna, to je Liga šampiona, mi to radom i rezultatima zaslužujemo, ali finansije su problem”, rekao je Marić.

On smatra da se poslijedice Corona krize u sportu već osjećaju, da se budžeti smanjuju, a da su sponzori Jadran Carina svi vezani za turizam zbog čega nastaju novi veliki problemi.

“Iz tog razloga uradili smo već kadrovske promjene u prvoj ekipi, čak pet igrača koji su bili na platnom spisku prethodne sezone smo pustili, ali i dalje imamo kostur ekipe zahvaljujući našem radu sa domaćim igračima”, objasnio je Marić.

Prema njegovim riječima, projekcija troškova za Ligu šampiona je 100 hiljada EUR. Marić je najavio da će se Jadran Carine aobratiti svim relevantnim institucijama, prije svega Vaterpolo plivačkom savezu, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu, kao i Opštini Herceg Novi koja je već upoznata sa ovom problematikom.

Marić je ocijenio da to nije samo pitanje Jadran Carina, već i crnogorskog vaterpola i reprezentacije.

“Još ne znamo kako će izgledati regionalna liga koja je jako upitna za narednu sezonu, a našim igračima trebaju jake utakmice u sezoni u kojoj igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, a ubijeđen sam i Olimpijske igre”, kazao je Marić.

On je poručio da će Jadran Carine kao klub uraditi sve što je do njih. “Ali moramo da vodimo računa da predstoji jako izazovna sezona u sportskom i finansijskom smislu, te da se funkcionisanje kluba ne smije ugroziti“, zaključio je Marić

Najčitanije