fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivične prijave protiv Đeljošaja i još dvije osobe

Krivične prijave protiv Đeljošaja i još dvije osobe

Podgorica, (MINA) – Uprava policije podnijela je krivične prijave protiv predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja, vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije u tom gradu i policajca zbog krivičnog djela pozivanja na otpor.

Građani Tuzi jutros su blokirali međunarodni put nezadovoljni novim mjerama Ministarstva zdravlja kojima je predviđeno zatvaranje ugostiteljskih objekata u toj opštini.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopšteno je da su tri osobe uhapšene nakon jutrošnje kontrole tri ugostiteljska objekta u Tuzima, zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti

“Dežurni državni tužilac je, u vezi današnjeg događaja u Tuzima, dao obavezujući nalog policiji da podnese krivičnu prijavu i protiv Đeljošaja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo pozivanje na otpor”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, krivične prijave su podnijete i protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Tuzi Redžepa Čunmulaja i komunalnog policajca zbog sumnje da su učinili krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja.

Iz Tužilaštva su kazali da je dat obavezujući nalog policiji da obavi kontrolu ugostiteljskih objekata, radi utvrđivanja da li postupaju po naredbama Ministarstva zdravlja.

“Dežurni državni tužilac je dao obavezujući usmeni nalog policiji i da službeno dokumentuje svako nepostupanje i preduzme neophodne radnje radi dokazivanja krivičnog djela protiv zdravlja ljudi i krivičnog gonjenja učinilaca”. kaže se u saopštenju.

Najčitanije