fbpx
NaslovnicaCrna GoraJovanović: Presuda politički pamflet, žalićemo se 

Jovanović: Presuda politički pamflet, žalićemo se 


Podgorica, (MINA) – Presuda optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine politički je pamflet, rekao je advokat Miroje Jovanović i najavio žalbu nadležnim instancama.

„Ovo nije presuda već političko sopštenje braće Đukanović, njihova poruka Rusiji, srpskom narodu i liderima Demokratskog fronta (DF). Ovo čemu sam danas djelimično prisustvovao, nije izricanje presude nego političkog pamfleta“, rekao je Jovanović novinarima ispred Višeg suda.

foto: MINA

On je kazao da će se kada dobiju to „političko saopštenje koje će neki nazvati presuda“ žaliti.

„Ali u stvaru to će više biti popis postupaka, popis laži. Nemam nikakvu dilemu da je sud koji će odlučivati o žalbama na fonu na kome je Viši sud u Podgorici“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, ono što može i mora biti podstrek odbrani to je da se jedan režim koji se raspoada drznuo da 9. maja osudi državu koja je toga dana oslobodila Evropu.

Jovanović je kazao da pritvor Andriji Mandiću i Milanu Kneževići nije određen pritvor, a i da je određen da bi im on savjetovao da ne idu.

Jovanović je rekao da se vjeruje psihičkom bolesniku i da se lažno citira ključni dokument Rusije.

„Više desetina puta sud poklanja povjerenje čovjeku koji je vještačen kao neuropshijatriski bolesnik. Kao advokat prezirem svako slovo koje je danas pročitano“, istakao je Jovanović.

On je kazao da dokument Rusije koji pokazuje da Saša Sinđelić nije ušao u Moskvu lažno citiran.

„Tamo je vrlo precizno navedeno da nije prešao graničnu ni carinsku liniju i da je iz zone tranzita vraćen u Beograd. To je sud prećutao“, smatra Jovanović.

On je rekao da onog momenta kada neko ko bi trebalo da bude sudija, zanemari psihijatrisko i psihološko vještačenje jednog čovjeka, već mu vjeruje, a taj čovjek je, kako navodi, hladnokrvo sa leđa ubio drugog čovjeka i zato osuđen i bio u bjekstvu, to nastavak priče o sakrivanju identita Saše Sinđelića.

„Koji je na samom kraju postupka, u čemu je svjedočila regionalna javnost, rekao kako je zašto lagao u sudu“, rekao je Jovanović.

On je kazao da mu je bila čast braniti Mandića, Mihaila Čađenoviča i Branku Milić.

Jovanović je ocijenio da mjere koje su izrečene, nijesu kazne nego političke poruke.

On je kazao da je stalna članice savjeta bezbjednosti Rusije ovom presudom osuđena za falsifikovanje.

„Ko je slušao gospođu Mugošu moga je da čuje da je Rusija falslifikovala putne isprave, da je omogućila prolaz tajnim tunelim psihičko oboljelom Sinđeliću“, kazao je Jovanović.

Najčitanije