fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Ministarstvo će pomagati istaknute crnogorske klubove

Janović: Ministarstvo će pomagati istaknute crnogorske klubove

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture i uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja crnogorskih istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni, kazao je ministar Nikola Janović.

On je primio danas predsjednike, odnosno predstavnike deset crnogorskih klubova koje je Ministarstvo sporta i mladih finansijski podržalo.

Saopšteno je da je podrška opredijeljena u skladu sa Zakonom o sportu, na osnovu kategorizacije Cnogorskog olimpijskog komiteta i biće realizovana sportskim klubovima iz prve kategorije sportova.

“To je samo jedan segment aktivnosti koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi kada je u pitanju podrška rada sportskih klubova”, kazao je Janović.

On je najavio podršku i drugim klubovima kroz sistem dječijeg sporta do kraja tekuće godine.

Saopštenio je da će iz budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biti izdvojeno 300 hiljada EUR.

Sastanku su prisustvovali Zoran Vuković (FK Breznica), Zoran Vujičić (ŽKK Budućnost), Miloš Mračević (PVK Jadran), Dragan Samardžić (VK Primorac), Vido Đakonović (RK Lovćen), Srđan Markoč (ŽRK Budućnost), Slobodan Šebek (ŽOK Jedinstvo-Franca), Nenad Vujanović (ŽOK Luka Bar), Dragan Blagojević (Džudo klub Akademik) i Omer Nurković (Džudo klub Ibar). 

Najčitanije