Naslovnica Crna Gora Janović: Bazen u Kotoru simbol crnogorskog vaterpola

Janović: Bazen u Kotoru simbol crnogorskog vaterpola

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih maksimalno je doprinijelo rekonstrukciji bazena u Kotoru koji predstavlja simbol crnogorskog vaterpola i ima ogroman značaj za djecu i omladinu širom Boke, kazao je ministar Nikola Janović.

Janović, koji je boravio u službenoj posjeti Kotoru, obišao je bazen Nikša Bućin i salu Osnovne školu Njegoš, objekte na kojima je u toku rekonstrukcija.

On je kazao da Ministarstvo na čijem je čelu želi da rekonstrukcijom stvori dodatne uslove za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima.

“Kao Kotoranin, sa posebnom emocijom moram naglasiti da Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano radi na unaprijeđenju sportske infrastrukture u tom gradu. Dali smo maksimalan doprinos u rekonstrukciji bazena koji predstavlja simbol crnogorskog vaterpola i ima ogroman značaj za djecu i omladinu širom Boke”, rekao je Janović.

On je naglasio da je uvjeren da će završetak radova još više razviti vaterpolo u Kotoru i iznjedriti još crnogorskih šampiona.

Bazen Nikša Bućin danas su obišli i
direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i predsjednik opštine Kotor, Željko Aprcović.

“Glavni izvođač radova saopštio nam je 31. avgust kao krajnji datum završetka radova”, rekao je Janović.

On je kazao da je OŠ Njegoš četvrta investicija Ministarstva sporta i mladih u Kotoru.

“Ministarstvo je ranije opredijelilo sredstva u ukupnom iznosu od oko 110 hiljada EUR za OŠ Savo Ilić, srednju Pomorsku školu, kao i za specijalnu bolnicu Dobrota”, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da je tokom posjete Kotoru Ministarstvo sporta i mladih organizovalo i promociju Evropske omladinske kartice.

“Opština Kotor postala je lokalni partner i podržala navedeni nacionalni projekat, a sve u cilju još veće dostupnosti kartice mladima”, piše u saopštenju.

Najčitanije