fbpx
NaslovnicaCrna GoraHrapović obišao povrijeđene iz udesa kod Bogetića

Hrapović obišao povrijeđene iz udesa kod Bogetića

Podgorica, (MINA) – Ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je povrijeđene iz udesa kod Bogetića koji su zbrinuti u Opštoj bolnici (OB) Nikšić.

Hrapović je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, povrijeđenima poželio brz oporavak, a porodicama tragično preminulih uputio saučešće.

On je pohvalio brzu reakciju zdravstvenih službi, prije svega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su, kako je naveo, u najkraćem mogućem roku stigle na mjesto nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene u OB Nikšić.

„Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti“, kazao je Hrapović.

On je kazao da je u OB Nikšić dovezeno 26 povrijeđenih, od kojih je sedam zadržano na daljem liječenju, a 19 je pušteno na dalje kućno liječenje.

„Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama“, rekao je Hrapović.

Direktor OB Nikšić Ilija Ašanin rekao je da je pet pacijenata zadržano u Jedinici intenzivne njege, zbog ozbiljnosti povreda, dok su dva povrijeđena na odjeljenju Opšte hirurgije i ortopedije.

Kako je naveo, devetogodišnja djevojčica je, zbog krvarenja u stomaku, uspješno operisana, trenutno je stabilnih vitalnih parametara i dobro se oporavlja.

„Dva pacijenta su pod daljim nadzorom, planiramo da uradimo još neke dijagnostičke procedure i da procijenimo da li je potrebno u ovom trenutku raditi bilo koji operativni zahvat koji bi do kraja riješio njihove zdravstvene probleme“, dodao je Ašanin.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko osam sati i 20 minuta na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u blizini Bogetića, poginule su dvije osobe, a 26 ih je povrijeđeno.

Najčitanije