fbpx
NaslovnicaCrna GoraHodžić najbolji i u izboru COK

Hodžić najbolji i u izboru COK

Podgorica, (MINA) – Karatista Mario Hodžić najbolji je sportista Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

On je dobio najviše glasova posjetilaca sajta Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnika nacionalnih saveza, članova Skupštine krovne sportske asocijacije.

Hodžić je ove godine osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Karatistu podgoričkog Omladinca za najboljeg proglasilo je i Udruženje sportskih novinara, a dobitnik je i godišnjeg priznanja za spotristu Glavnog grada.

Uspješnu godinu kompletirao je godišnjom nagradom matičnog, Karate saveza.

“Nagrada je ove godine došla u moje ruke, ali siguran sam da su sve moje kolege sportisti bili vrijedni nje, jer su dali sve od sebe da našu državu predstave na najbolji način, u njenom najboljem svjetlu, kako zaslužuje”, kazao je Hodžić.

On je istakao da koliko druge države imaju bolje uslove za bavljenje sportom i pripeme crnogorski sportisti imaju veće srce i da im je to najveće, nepobjedivo oružije.

“Zahvalio bih se svim ljudima koji su glasovima doprinijeli da se nagrada dodijeli meni. Zahvalnost dugujem COK-u, koji mi je dodijelio priznanje i omogućio mi da redovno učestvujem na turnirima Premijer lige kako bi izborio olimpijsku vizu. Posebnu zahvalnost dugujem svom savezu, na čelu sa Ivanom Krstajićem”, kazao je Hodžić.

On se zahvalio Karate klubu Omladinac i treneru Žarku Rakoviću, navodeći da je to njegova druga poridica.

“Hvala mojim drugovima i sparing partnerima, sa kojim dijelimo iste snove. Moje medalje nijesu odraz samo mog, već zajedničkog rada svih nas. Veliko hvala mojoj porodici, mom glavnom motivatoru i mojoj najvećoj podršci”, kazao je Hodžić.

On je naglasio da je 2019. godina bila jedna od najuspješnijih u istoriji crnogorskog karatea.

“Znam da ovo nije naš puni potencijal, da vrijedimo još više i da ćemo to dokazati sljedeće godine”, rekao je Hodžić.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković.

Bošković je treći put uzastopno dobio to priznanje, a ove godine osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

“Iza ove nagrade stoji ogroman rad i odricanje, koji su rezultirali vrhunskim rezultatom. Ponosan sam na zlato iz Čilea, na taj rezultat. San svakog sportiste je da se nađe na ovom mjestu i dobije priznanje. To je za mene veliki uspjeh, ponosan sam na to”, kazao je Bošković.

Gojković je zvanična šampionka Evrope, a ove godine odbranila je titulu prvaka.

“Izuzetno uspješna godina, bilo je puno pobjeda i dobrih rezultata. Potrudiću se da, kao i uvijek, dam svoj maksimum u svakom meču i nastavim seriju uspjeha. Želja je novo zlato na Evropskom prvenstvu, ovog puta pred svojim navijačima. To je obaveza više da budem još bolja”, kazala je Gojković.

Specijalno priznanje, Sportski podvig godine dobila je muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore.

Najbolja muška selekcija je košarkaška, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometašicama.

Priznanje za najbolju mladu selekciju dobila je kadetska vaterpolo reprezentacija (U15), vicešampion Evrope.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da će 2019. godinu pamtiti po izuzetnom događaju koji su organizovali.

“Bili smo organizatori Igara malih zemalja Evrope i taj posao sa malom, ali poletnom i energičnom ekipom obavili na najbolji način. Tome svedoče priznanja koja smo dobili sa mnogih adresa. Mi smo tih dana predstavljali ne smo crnogorski sport, nego i državu Crnu Goru”, kazao je Simonović.

On je kazao da očekuje dobre rezultate na Igrama u Tokiju.

“Još nemamo plasiranih takmičara sa olimpijskom normom, ali imamo u igri sve one koji su bili i na prethodnim igrama. Nadam se da će naš tim biti brojan i kvalitetan”, kazao je Simonović.

On je obaćao da pomoć COK sportistima neće izostati.

“Naći ćemo načina da pomognemo našim momcima i djevojkama da njihove pripreme proteknu u najboljem redu”, kazao je Simonović.

Najčitanije