fbpx
NaslovnicaCrna GoraEpidemiološka situacija na Cetinju zabrinjavajuća

Epidemiološka situacija na Cetinju zabrinjavajuća

Podgorica, (MINA) – Epidemiološka situacija na Cetinju je zabrinjavajuća, ocijenio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje i pozvao građane i privredne subjekte da poštuju preporučene preventivne mjere.

Kako je saopšteno, na Cetinju je trenutno 27 osoba inficirano koronavirusom, izliječeno je 114, a četiri osobe su preminule.

„Imajući u vidu epidemiološku situaciju na Cetinju i u Crnoj Gori i posebno zabrinjavajući uzlazni trend broja aktivnih slučajeva koronavirusa, apelujemo na građane da obavezno koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru i u vozilima javnog prevoza“, navodi se u saopštenju.

Opštinski tim apelovao je na građane da izbjegavaju okupljanja na javnim mjestima, poštuju fizičku distancu, izbjegavaju rukovanja i druge fizičke kontakte koji su dio uobičajenog načina pozdravljanja.

„Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje“, kaže se u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, obavezni da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede.

„I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju tako da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na deset metara kvadratnih, ali ne više od 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, službi zaštite i kompaniji Vodovod i kanalizacija Cetinje naloženo je da organizuju preventivnu dezinfekciju gradskih saobraćajnica i drugih javnih površina.

„Komunalna policija u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje i nadležnim inspekcijskim službama kontrolisaće poštovanje preporučenih privremenih mjera“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

premijer Milojko Spajić

NVO uputile inicijativu Spajiću: Crna Gora da kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Podgorica, (MINA) – Predstavnici 14 nevladinih organizacija (NVO) i građanske aktivistkinje Jovana Marović i...