fbpx
NaslovnicaCrna GoraEpidemiološka situacija na Cetinju se pogoršava

Epidemiološka situacija na Cetinju se pogoršava

Podgorica, (MINA) – Epidemiološka situacija na Cetinju se pogoršava, a preporuke nadležnih za sprečavanje širenja koronavirusa ne poštuju se dovoljno, zbog čega je neophodna primjena represivnih mjera, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Na sjednici Opštinskog tima odlučeno je da tim Uprave za inspekcijske poslove, Komunalne policije i Odjeljenja bezbjednosti (OB) Cetinje intenzivira kontrole svih privrednih subjekata, posebno ugostiteljskih i trgovinskih objekata, kao i javnog prostora, kako bi utvrdili poštuju li se mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje.

„Bez obzira na kontinuirane preventivne aktivnosti Komunalne policije i OB Cetinje, preporuke nadležnih ne poštuju se u neophodnoj mjeri da bi se spriječilo širenje koronavirusa i nužna je primjena represivnih mjera“, saopšteno je na sjednici.

Sa sastanka je poručeno da kazne za fizička lica iznose 100 EUR, a za kompanije 2,5 hiljada EUR i da će biti primjenjivane bez izuzetaka.

„Epidemiološka situacija u gradu se pogoršava. Imamo aktivnih 70 slučajeva, a čekaju se rezultati testiranja za dane vikenda i prva dva dana ove sedmice“, kaže se u saopštenju Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Kako se navodi, svi moraju da pokažu ozbiljnost, odgovornost i razumijevanje i učine sve da spriječe dalje širenje infekcije.

„Najmanje što možemo da učinimo je da nosimo zaštitne maske, svedemo socijalne kontakte na nužne i poštujemo fizičku distancu. Tako štitimo sebe i druge od nas i omogućavamo da nastave da rade uslužne i privredne djelatnosti u gradu, gdje prihode za sebe i svoje porodice ostvaruju mnogi sugrađani“, ističe se u saopštenju Opštinskog tima.

Navodi se da će inspekcijske službe posebno kontrolisati ugostiteljske objekte, kao i obje pijace.

Kako je saopšteno, na Cetinju je od 31. avgusta do subote na koronavirus testirano 540 osoba, a od toga 70 je bilo pozitivno. Navodi se da se do sada oporavilo 136 osoba, a četiri su preminule.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...