fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurđević: Sa potpunom indignacijom odbacujem sve optužbe

Đurđević: Sa potpunom indignacijom odbacujem sve optužbe

Podgorica, (MINA) – Načelnik Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Haris Đurđević kazao je da sa potpunom indignacijom odbacuje sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, i da će podnijeti ostavku ako se dokaže jedan odsto tih optužbi.

On je pozvao sve učesnike okupljanja i predsjednike političkih partija, koje su se obratile javnosti, Vladi, resornom Ministarstvu i Upravi policije, da prezentuju nadležnim državnim organima sve dokaze koje imaju protiv njega.

Đurđević je pozvao i unutrašnju kontrolu, Savjet za građansku kontrolu rada policije i nadležno tužilaštvo da provjere sve navode okupljenih osoba, koje mu, kako je naveo, spočitavaju raznorazno izvršenje krivičnih djela i prekršaja.

„Ukoliko se jedan odsto od njihovih tvrdnji dokaže, nikakav problem neće biti moja ostavka na ovo mjesto“, poručio je Đurđević u izjavi za Televiziju Pljevlja.

On je kazao da je simptomatično da niko za više od 12 mjeseci, kada su organizovane litije, nije pomenuo njegovo ime, u smislu da ima zamjerki na njegov rad ili neprofesionalno postupanje, a kamoli da ga je dovodio u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na štetu ljudi.

“Koji su, ponavljam, imali, prema mom shvatanju i ubjeđenju, apsolutno zakonsko pravo da na taj način izraze svoje negodovanje zbog donešenog zakona o slobodi vjeroispovijesti”, dodao je Đurđević.

On je kazao da postoje krivična djela iz prethodnog perioda koja su ostala nerasvijetljena.

“U prošloj godini imamo dva krivična djela koja zavređuju pažnju, odnosno izazvala su medijsku pažnju – teška tjelesna povreda izvršena na štetu sugrađanina B.Č, kao i krivično djelo na štetu Islamske zajednice u Pljevljima, izvršeno neposredno nakon parlamentarnih izbora – izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti”, naveo je Đurđević.

On je istakao da će rasvjetljavanje tih krivičnih djela biti prioritet u daljem radu CB Pljevlja.

Đurđević je rekao da imaju određenih saznanja o mogućim izvršiocima oba krivična djela.

“Kada je u pitanju napad na Islamsku zajednicu, imamo i materijalne dokaze, što smatram da će nam umnogome olakšati dalji rad. Pronašli smo određeni biološki materijal i tragove učinioca, koji su poslati na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu”, kazao je Đurđević.

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...