fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Nećemo povući Zakon, protesti ne mogu ugroziti vlast

Đukanović: Nećemo povući Zakon, protesti ne mogu ugroziti vlast

Podgorica, (MINA) – Crna Gora neće povući zakon o slobodi veroispovesti, poručio je predsjednik države Milo Ðukanović i ocijenio da protesti zbog ovog zakona ne mogu ugroziti vlast, niti politiku koju ona vodi.

“Da smo smatrali da taj zakon treba da bude povučen, sigurno ga ne bismo donosili. Sve argumente koje smo čuli protiv tog zakona, čuli smo u prethodne četiri godine”, kaže Ðukanović u intervjuu agenciji Tanjug.

On je rekao da je ovo važan period emancipacije Crne Gore u kome treba stvoriti sve institucionalne pretpostavke za dalji državni i duhovni razvoj crnogorskog društva, pa i obnovu, kako kaže, autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorski predsjednik je kazao da proteste “vidi kao u suštini političke, mada obučene u crkveno ruho, sa naglašenim prosrpskim predznakom”.

Đukanović je kazao da je na sceni mnogo manipulacija, a osnovna je ta da je ovaj zakon legitimisao namjeru države da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

“Riječ je o brutalnoj izmišljotini i zamjeni teza”, kaže Ðukanović i navodi da je imovina SPC zapravo imovina države Crne Gore, a da je uzurpirana u periodu od 1986. do 2000. godine.

O tome, tvrdi on, svjedoče neupitne istorijske činjenice.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Njemački novinari se upoznali sa raznovrsnom ponudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemački mediji su tokom aprila, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO),...