fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Dan Opštine Žabljak

Đukanović čestitao Dan Opštine Žabljak

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je uvjeren da će Žabljak i u programu nove Vlade biti prepoznat kao važan faktor ukupnog progresa Crne Gore na putu dostizanja evropskog načina života za sve građane.

On je čestitao 17. septembar — Dan Opštine Žabljak predsjedniku Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine (SO) Vidoju Tomčiću, odbornicima SO i svim građanima Žabljaka.

„Ljudi durmitorskog kraja oduvijek su bili dosljedni protagonisti i čuvari tradicionalnih crnogorskih vrijednosti, slobodarske tradicije i antifašističkih tekovina – temelja savremene Crne Gore, koja je važan stub regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO-a i lider u pregovorima sa Evropskom unijom“, navodi se u čestitki.

Đukanović je rekao da je upravo na tim vrijednostima moguća dalja izgradnja građanskog, demokratskog društva, što je potvrđeno i vođenjem nedavnog izbornog procesa i odnosom prema njegovim rezultatima, kao i brže usvajanje evropskih i evroatlantskih standarda.

„Uvjeren sam da će Žabljak, uprkos posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19, zahvaljujući potencijalima i trasiranim razvojnim pravcima, biti prepoznat i u programu nove Vlade kao važan faktor ukupnog progresa Crne Gore, na putu dostizanja evropskog načina života za sve naše ljude“, naveo je Đukanović.

Najčitanije