fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržava poštuje one koji su život posvetili sigurnosti Crne Gore

Država poštuje one koji su život posvetili sigurnosti Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Država, izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim radom brinu o bezbjednosti i koji su život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), danas u Nikšiću uručio pripadnicima službi bezbjednosti ključeve stanova.

“Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoćno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna”, rekao je Nuhodžić.

On je kazao da mu je zadovoljstvo što se i u Nikšiću rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u MUP-u, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

“Dobro opremljen, obučen i stambeno obezbijeđen pripadnik bezbjednosne službe čuva ugled ne samo svoje porodice već svakog građanina, društva i države”, poručio je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, u kontinuitetu se radi na unapređenju uslova rada, boljoj tehničkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta.

“Time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odlučnost i požrtvovanost“, naveo je Nuhodžić.

On je podsjetio da je, na osnovu sporazuma sa Sindikatom bezbjednosnih institucija, a uz podršku lokalnih samouprava i Vlade, koja je za tri godine opredijelila 1,2 miliona EUR, više od 500 porodica riješilo jedno od najvažnijih životnih pitanja.

Nuhodžić je najavio da se, nakon Podgorice i Nikšića, već narednog mjeseca na Žabljaku planira uručenje ključeva stanova pripadnicima Policije.

„Ne zaustavljamo se na ovome. U narednom periodu, radićemo na ispunjavanju uslova da se i u Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Cetinju, Mojkovcu, Pljevljima i Beranama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba naših zaposlenih”, poručio je Nuhodžić.

Kako je kazao, neće se zanemariti ni mogućnost da se kolegama koji se školuju za pripadnike bezbjednosnih službi, “a to su mladi ljudi koji tek treba da stvaraju porodice”, obezbijedi bolji životni standard i veća sigurnost u budućnosti.

Nuhodžić je zahvalio svima koji, kako je naveo, rade jedan od najtežih poslova.

“I koji su spremni da rizikuju svoje živote u službi građana i države Crne Gore”, kazao je Nuhodžić.

Najčitanije