fbpx
NaslovnicaCovid19U Nikšiću pod nadzorom oko 830 osoba

U Nikšiću pod nadzorom oko 830 osoba

Nikšić, (MINA) – U Nikšiću je pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom oko 830 osoba koje su boravile ili imale kontakt sa građanima koji su bili na područjima gdje je evidentiran korona virus, saopšteno je iz nikšićkog Doma zdravlja.

Epidemiolog u toj zdravstvenoj ustanovi, Ivona Drašković, kazala je da se broj osoba u samoizolaciji stalno mijenja, pa nekima ističe nadzor, a drugima počinje.

“Epidemiološka situacija je stabilna, a na korona virus testirano je 15 osoba i svi rezultati su negativni. Imamo još jedan nalaz čije rezultate čekamo”, rekla je Drašković.

Ona je pozvala građane da ne dolaze po terapiju-ljekove u Dom zdravlja, već da telefonom pozovu izabranog ljekara- sestru i tako zaštite i sebe, i druge, od eventualnih neželjenih infekcija.

Kako je navela, u slučaju potrebe nekog od pacijenata, timovi iz Doma zdravlja – izabrani ljekari, tehničari i epidemiolozi, organizovani su da odlaze u kućnu posjetu i da, a ako postoje sumnje, dovedu pacijenta u izolacioni prostor.

„Od pacijenta, kod koga se procijeni da je neophodno, uzima se bris i šalje u Institut za javno zdravlje, kako bi nakon nekoliko sati dobili rezultate da li je ili nije zaražen korona virusom”, rekla je Drašković.

U Plužinama je pod kućnim nadzorom 15, a u Šavniku sedam osoba.

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...