fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminula jedna osoba, 92 nova slučaja

Preminula jedna osoba, 92 nova slučaja

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovana su 92 nova slučaja infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 1.840 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 28, Pljevalja 11, Kotora deset, Herceg Novog osam, Bara sedam, Budve i Tivta po šest, Bijelog Polja, Nikšića i Rožaja po tri.

Na Cetinju i u Ulcinju su registrovana po dva slučaja koronavirusa, a u Beranama, Kolašinu i Tuzima po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio pet odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID infekcijom kod pacijenta iz Bijelog Polja koji je imao 79 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.700.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 125 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 622.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 232.924.

U Podgorici je aktivno 215 slučajeva koronavirusa, Pljevljima 86, Baru 59, Kotoru 41, Herceg Novom 30, Tivtu 29, Nikšiću 28, Budvi i na Cetinju po 23, u Ulcinju 20, Bijelom Polju 15, Rožajama 14, Beranama 13.

U Kolašinu je aktivno deset slučajeva koronavirusa, Tuzima pet, Andrijevici, Danilovgradu i Plavu po tri, a u Mojkovcu i Petnjici po jedan slučaj.

U Gusinju i Plužinama nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije