fbpx
NaslovnicaCrna GoraInficirano 40 nastavnika u Podgorici

Inficirano 40 nastavnika u Podgorici


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica Slobodan Savović kazao je da su prema njihovim informacijama u 20 obrazovnih ustanova u glavnom gradu evidentirana najmanje po dva nastavnika inficirana virusom korona.

Savović je kazao Danu da je infekcija virusom Kovid ušla u polovinu podgoričkih škola i da to treba da zabrine čitav sistem.

On je naveo da je postojala inicijativa da se naprave spiskovi prosvjetnih radnika koji su zdravstveno ugroženi kako bi se na vrijeme zaštitili.

“Od 45 vaspitno-obrazovnih ustanova u Podgorici, u 20 imamo makar po dva i više slučaja obolijevanja. Ovo je procjena iz kontakata sa kolegama i podaci se svakodnevno mijenjaju”, rekao je Savović.

On je kazao da je praksa da se kolege koje imaju simptome i kojima se utvrdi oboljenje izoluju i da im se nađe zamjena.

V.d. predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore Slavka Bošković kazala je da se mjere u školama u potpunosti poštuju.

Ona je rekla da su se škole potrudile da organizuju nastavu uz striktno poštovanje mjera protiv virusa korona.

“Nastavnici navode da su sve preporuke sprovedene i da je pravo zadovoljstvo raditi sa učenicima, koji poštuju sve što je propisano. Pratićemo hoće li idalje biti zaraženih, zasad sve funkcioniše kako treba”, navela je Bošković.

Ona je kazala trenutno imamo dovoljno zaštitne opreme i maski, ali da je pitanje hoće li to biti dovoljno, jer je školska godina duga.

Najčitanije