fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐoković: Pogriješio sam, trebalo je da odložim obaveze

Đoković: Pogriješio sam, trebalo je da odložim obaveze

Melburn, (MINA) – Najbolji svjetski teniser Novak Đoković rekao je da je pogriješio kada je 18. decembra, iako je bio pozitivan na korona test, dao intervjuu francuskom listu L’ekip, kao i njegov tim kada u putnoj deklaraciji nije unio da je prije dolaska u Australiju boravio u Španiji.

Đoković u saopštenju, objavljenom na njegovom Instagram nalogu, oglasio u vezi, kako je naveo, interesa ublažavanja zabrinutosti javnosti oko njegovog boravka u Australiji, kao i da bi pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za njegovu porodicu.

Đoković se osvrnuo na izjavu o putovanjima prije dolaska u Australiju koju je, poput svakog drugog putnika u tu državu, trebalo da ispuni prije ukrcavanja na let.

Ðoković je istakao da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim i da je isto to rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.

“Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamjerna”, poručio je Ðoković.

Ðoković je istakao i da je 14. decembra prisustvovao košarkaškoj utakmici u Beogradu, posle koje su se, kako navodi, pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na korona virus.

“Iako nisam imao simptome korona virusa, odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana”, dodaje Ðoković.

Sledećeg dana je, kako navodi, prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bi uručio pehare djeci, kada je odradio brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Ðoković ističe da tada nije imao simptome i da nije dobio obavještenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.

On je poručio da je sledećeg dana, 18. decembra, otkazao sve aktivnosti, osim intervjua za novine L’ekip u svom teniskom centru, istakavši da se na njega “obavezao još ranije”.

“Osjećao sam obavezu prema tom intervjuu i nijesam želio da iznevjerim novinara”, kazao je Đoković.

On ističe da je za čitavo vrijeme tokom intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografisali.

Ðoković je, međutim, priznao da je učestvovanje na intervjuu bilo pogrešno.

“Iako sam otišao kući poslije intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu”, napisao je Ðoković.

On je naglasio da je njegov tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija i da više neće komentarisati cjelokupnu situaciju iz poštovanja prema australijskoj vladi i procesu koji je u toku. 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije